Actualiteit

De laatste nieuwtjes over de Tax Shelter en de films van SCOPE ...

12 César-nominaties voor SCOPE co-producties

29/01

12 César-nominaties voor SCOPE co-producties

De Franse Academie voor Filmkunst en Techniek heeft vandaag de lijst van genomineerden voor de 45e Césars-ceremonie, die op 28 februari 2020 in Parijs zal plaatsvinden, vrijgegeven. SCOPE is zeer verheugd om maar liefst twaalf van haar coproducties te vinden onder de genomineerde werken! Er zijn acht nominaties voor "Grâce à Dieu" van François Ozon met Melvil Poupaud en Josiane Balasko, twee nominaties voor "Papicha" van Mounia Meddour, waaronder de César voor "Beste Eerste Film", evenals nominaties voor respectievelijk "Alice et le Maire" en "Chambre 212". We kijken uit naar 28 februari 2020 om het oordeel van de jury te horen!

Twee SCOPE coproducties geselecteerd op de Magritte du Cinéma

08/01

Twee SCOPE coproducties geselecteerd op de Magritte du Cinéma

De André Delvaux Academie maakte vandaag de resultaten bekend van de eerste stemronde voor de tiende editie van de "Magritte du Cinéma". Onder de genomineerden vinden we twee SCOPE coproducties terug : Cécile de France (Beste Actrice) voor "Un monde plus grand" en Bouli Lanners (Beste Acteur) voor "C'est ça l'amour". De winnaars worden op 1 februari bekend gemaakt.

« War of the Worlds » première Film Fest Gent

14/10

« War of the Worlds » première Film Fest Gent

De internationale reeks « War of the Worlds», in co-regie van Gilles Coulier, krijgt op 14 oktober zijn Belgische première op het filmfestival van Gent. De eerste twee episodes worden onthuld of het festival. De hoofdrollen in de serie worden vertolkt door de Ierse acteur Gabriel Byrne en de Amerikaanse actrice Elizabeth McGovern. Verder maken ook Léa Drucker, Guillaume Gouix en Adel Bencherif deel uit van de indrukwekkende cast. Couliers « War of the Worlds » situeert zich in een hedendaagse Europa. Wanneer astronomen een geluidsfragment vanuit een ander heelal opvangen, vormt dat voor hen het levende bewijs dat intelligent buitenaards leven bestaat. De wereld wacht vol spanning op verder contact met de buitenaardse wezens. Maar vervolgens wordt binnen de kortste keren de mensheid echter bijna volledig van de kaart geveegd door een allesverwoestende aanval. Kleine groepjes overlevenden blijven opgejaagd achter in een angstaanjagend verlaten wereld. Wie zijn de buitenaardse wezens en waarom hebben ze het op de mensheid gemunt?

« Papicha » aanwezig op het Film Fest Gent

13/10

« Papicha » aanwezig op het Film Fest Gent

De Marokkaanse regisseur Mounia Meddour grijpt met 'Papicha' terug naar gebeurtenissen tijdens de Algerijnse burgeroorlog in de jaren negentig. De achttienjarige studente Nedjima droomt ervan styliste te worden en verkoopt haar sexy kleding aan papichas, mooie jonge Algerijnse meisjes, in de toiletten van hippe nachtclubs. Haar onafhankelijke leven wordt drastisch ingeperkt door religieuze fundamentalisten die eisen dat alle vrouwen bedekt de straat op komen, of het anders bekopen met hun leven. Maar Nedjima wijkt niet en organiseert bij wijze van protest een modeshow. 'Papicha' is dappere cinema. Een uitgesproken ode aan vrijheid, waarmee Meddour wil aantonen dat zelfs gedwongen sociale verandering mensen niet per sé tot vluchten drijft. « Papicha » maakte deel uit van de reeks sociaal geëngageerde films die op het jongste filmfestival van Cannes werden vertoond in de sectie 'Un Certain Regard'. Film Fest Gent zal plaatsvinden van 8 tot 18 oktober.

Zeven SCOPE coproducties  op de FIFF van Namen

29/09

Zeven SCOPE coproducties op de FIFF van Namen

Drie SCOPE Pictures coproducties behoren tot de officiële selectie van de 34ste editie van het FIFF van Namen : « Chambre 212 » van Christophe Honoré, « Adoration » van Fabrice du Welz en « Notre Dame » van Valérie Donzelli. Een vierde SCOPE-film, « Les héros ne meurent jamais » van Aude Léa Rapin, behoort tot de categorie 'eerste fictie werk'. Onder de sectie 'Les pépites' van het filmfestival vinden we terug : « Alice et le maire » van Nicolas Pariser, « Un monde plus grand » van Fabienne Berthaud en « Mon chien stupide » van Yvan Attal.

\

27/09

"Chambre 212" als openingsfilm van het FIFF van Namen

Nadat “Chambre 212” afgelopen lente was geselecteerd in de categorie “Un certain regard” in Cannes – waarbij aan Chiara Mastroianni de prijs van de vrouwelijke hoofdrol werd toegekend – wordt deze nieuwe film van Christophe Honoré aan het Belgisch publiek voorgesteld op 27 september, op de openingsavond van het FIFF van Namen (in de bioscoop vanaf 9 oktober).

« Papicha » zal Algerije vertegenwoordigen bij de Oscars 2020

09/09

« Papicha » zal Algerije vertegenwoordigen bij de Oscars 2020

“Papicha” van Mounia Maddour, de film die in Cannes reeds werd geselecteerd voor de afdeling “Un certain regard”, zal Algerije vertegenwoordigen bij de volgende Oscars. De film vertelt het verhaal van Nedjma, een jonge studente in Algiers in de jaren ’90. In dit land dat wordt vergiftigd door islamitisch geweld en de jacht op ongesluierde vrouwen, beslist ze haar eerste modedefilé te organiseren.

Vier SCOPE coproducties op het Festival van de Franstalige film van Angoulême

20/08

Vier SCOPE coproducties op het Festival van de Franstalige film van Angoulême

Elk jaar, aan het einde van de zomer, stelt het Festival van de Franstalige film van Angoulême een uitgebreide selectie voor van films die vanaf het najaar tot aan het einde van het jaar van zich zullen laten horen: populaire komedies, auteursfilms, langspeelfilms afkomstig uit de Franstalige wereld... Een van deze verwachte films, “Mon chien stupide” de nieuwe film van Yvan Attal met Charlotte Gainsbourg, zal als openingsfilm worden voorgesteld. Daarnaast dingen er nog andere SCOPE Pictures coproducties mee in de competitie, zoals “Fourmi” van Julien Rappeneau, “Papicha” van Mounia Meddour en “Notre Dame” van Valérie Donzelli. Het festival zal plaatsvinden van 20 tot en met 25 augustus 2019.

« Un monde plus grand » op la Mostra in Venetië

05/08

« Un monde plus grand » op la Mostra in Venetië

De nieuwe film van Fabienne Berthaud “Un monde plus grand”, is geselecteerd voor La Mostra, het filmfestival van Venetië. Deze film naar het boek “Mon initiation chez les chamanes” van Corine Sombrun, waarin Cécile de France de hoofdrol speelt, zal vanaf 30 oktober in de bioscoop te zien zijn.

Drie SCOPE coproducties aanwezig op het FIFF van Namen

01/08

Drie SCOPE coproducties aanwezig op het FIFF van Namen

Nadat “Chambre 212” afgelopen lente was geselecteerd in de categorie “Un certain regard” in Cannes – waarbij aan Chiara Mastroianni de prijs van de vrouwelijke hoofdrol werd toegekend – wordt deze nieuwe film van Christophe Honoré aan het Belgisch publiek voorgesteld op 27 september, op de openingsavond van het FIFF van Namen. Twee andere SCOPE Pictures-coproducties behoren tot de officiële selectie van de 34ste editie van het FIFF van Namen: “Adoration” van Fabrice du Welz met Thomas Gioria, Fantine Harduin en Benoît Poelvoorde; en “Alice et le maire” van Nicolas Pariser met Fabrice Luchini en Anaïs Demoustier, die in de running was voor “la Quinzaine des Réalisateurs” in Cannes.

\

23/07

"Adoration" vertoont op het filmfestival van Locarno

De laatste film van Fabrice du Welz met Thomas Gioria, Fantine Harduin en Benoît Poelvoorde, zal deze zomer op het Piazza Grande van het filmfestival van Locarno worden vertoond. Het filmfestival zal plaatsvinden van 7 tot 17 augustus. De film vertelt het verhaal van een eenzame jongen, Paul, die Gloria ontmoet, de nieuwe patiënt in de psychiatrische kliniek waar zijn moeder werkt. Paul wordt meteen verliefd op deze onrustige en solaire tiener en zal met haar ontsnappen van de volwassen wereld ...

SCOPE Pictures keert terug van het 72ste Filmfestival van Cannes met twee prijzen

26/05

SCOPE Pictures keert terug van het 72ste Filmfestival van Cannes met twee prijzen

SCOPE Pictures kreeg twee onderscheidingen in Cannes! Chiara Mastroianni won een prijs voor haar rol in' Chambre 212 'van Christophe Honoré. De nieuwste speelfilm van de Franse regisseur Nicolas Pariser, "Alice and the Mayor", heeft het Europa Cinemas-label voor de beste Europese film gewonnen.

\

23/04

"Alice and the Mayor" van Nicolas Pariser, 5de film van SCOPE Pictures geselecteerd in Cannes!

"Alice and the Mayor", met Fabrice Luchini en Anais Demoustier, vervolledigen de selectie van speelfilms die mede zijn geproduceerd door SCOPE Pictures, geselecteerd op het 72e Filmfestival van Cannes. "Alice and the Mayor" zullen in wereldpremière worden gepresenteerd in de sectie "La Quinzaine des réalisateurs".

Met \

22/04

Met "Heroes don't diet" plaatst SCOPE Pictures een vierde speelfilm in Cannes

De film van Aude Léa Rapin "Heroes don't die" wordt in Cannes geselecteerd in de rubriek "La semaine de la critique". Naast "Sibyl" (in officiële competitie), "Room 212" en "Papicha", is dit dus een vierde speelfilm geselecteerd in Cannes, gecoproduceerd door SCOPE Pictures en medegefinancierd door de Tax Shelter.

\

18/04

"Sibyl" van Justine Triet in competitie in Cannes

"Sibyl" van Justine Triet, met in de hoofdrollen Virginie Efira en Adele Exarchopoulos, is een van de films in competitie voor de Palme d'Or in Cannes. Twee andere films, gecoproduceerd door SCOPE Pictures en gedistribueerd door Telescope, maken deel uit van de officiële selectie: "Chambre 212" van Christophe Honoré en "Papicha" van Mounia Meddour, die zullen deelnemen aan de sectie "Un certain regard".

Het jaarlijkse vrijstellingsplafond verhoogd tot 850.000 €?

15/03

Het jaarlijkse vrijstellingsplafond verhoogd tot 850.000 €?

Op 6 februari werd een voorstel ingediend dat voorziet in de verhoging van de maximale vrijstelling van een Tax Shelter-investering. Van € 750.000 naar € 850.000 vanaf het aanslagjaar 2019.

SCOPE Invest werft 2 Senior Investment Consultant aan

04/02

SCOPE Invest werft 2 Senior Investment Consultant aan

Om zijn commerciële structuur te versterken, zoekt SCOPE Invest twee Investment Consultant die belast zijn met het zoeken naar nieuwe Tax Shelter-investeerders voor Vlaanderen en Brussel. Aanvragen kunnen worden gestuurd naar martin.detry@scopeinvest.be. https://www.linkedin.com/jobs/view/1090949231/

Les Magritte du Cinéma

02/02

Les Magritte du Cinéma

Thomas Mustin wint de Magritte voor beste mannelijke ontdekking (rol: Duc de Condé) in de film "L'échange des princesses".

Release van de film \

16/01

Release van de film "Une jeunesse dorée".

Met Isabelle Huppert en Melvil Poupaud.

Aanvulling nr. 3 op het Prospectus.

27/12

Aanvulling nr. 3 op het Prospectus.

SCOPE Invest heeft op 27 december 2018 een nieuwe Aanvulling op het Prospectus van 22 mei 2018 gepubliceerd.

Release van de film \

19/12

Release van de film "The Emperor of Paris".

Het leven van Vidocq, beoordeeld door Jean-François Richet met Vincent Cassel.

Release van de film ‘L’Empereur de Paris’ gepland voor 19 december 2018.

11/10

Release van de film ‘L’Empereur de Paris’ gepland voor 19 december 2018.

Vincent Cassel vertolkt Vidocq ...

Release van de film ‘Le jeu’ van Fred Cavayé op 17 oktober 2018.

11/10

Release van de film ‘Le jeu’ van Fred Cavayé op 17 oktober 2018.

Met Stéphane De Groodt en Bérénice Bejo.

Opening van het Film Fest Gent.

09/10

Opening van het Film Fest Gent.

Van 9 tot 19 oktober.

Opnames in Luik voor de film ‘Un monde plus grand’ van Fabienne Berthaud.

28/09

Opnames in Luik voor de film ‘Un monde plus grand’ van Fabienne Berthaud.

Met Cécile de France en Ludivine Sagnier.

Sinds 19 april 2018 is SCOPE Invest ook erkend als in aanmerking komende tussenpersoon in het kader van het Tax Shelter-stelsel ‘podiumkunsten’.

25/06

Sinds 19 april 2018 is SCOPE Invest ook erkend als in aanmerking komende tussenpersoon in het kader van het Tax Shelter-stelsel ‘podiumkunsten’.

Alle informatie in de Aanvulling nr. 1 van 25 juni 2018.

SCOPE Invest beschikt over een nieuw door de FSMA goedgekeurd prospectus.

22/05

SCOPE Invest beschikt over een nieuw door de FSMA goedgekeurd prospectus.

Geldig voor alle investeringen tot 21 mei 2019.