Olivier Dahan's biopic over Simone Veil zal in de VS uitgebracht worden door Samuel Goldwyn Films

Prominente vrouw van de 20ste eeuw

Simone Veil, een van de meest prominente vrouwen in Frankrijk in de 20e eeuw, was een tiener toen zij met haar moeder en zusters naar Auschwitz werd gedeporteerd en daarna naar Bergen-Belsen werd gestuurd, waar haar moeder stierf.

Na haar terugkeer naar Frankrijk na de oorlog, studeerde Veil rechten en had een lange juridische  carrière voordat zij minister van Justitie en Volksgezondheid werd. Ze was een fervent voorvechtster van de rechten van de mens en van de vrouw en een drijvende kracht achter het idee dat de Europese samenwerking een middel voor vrede moest zijn.

 

 

Olivier Gourmet samen met Elsa Zylberstein

De cast van de film wordt aangevoerd door Elsa Zylberstein als Simone Veil in haar volwassen leven en bestaat verder uit Rebecca Marder, Olivier Gourmet en Elodie Bouchez.

Dit is de negende film van Dahan, die reeds het leven van Edith Piaf heeft beschreven in zijn Oscarwinnende film "La Vie En Rose" en Grace Kelly in "Grace Of Monaco".

De gedelegeerde productie wordt verzorgd door Marvelous Productions, en SCOPE Pictures verzorgt de uitvoerende productie in België. De film is momenteel in post-productie en Warner Bros. is van plan de film eind oktober 2021 in Frankrijk uit te brengen.

 

 

Newsletter

Rekentool