Investissez
Payez moins d'impots
Gain global

Tax Shelter

Promotionele communicatie

De Tax Shelter

De Tax Shelter

De Tax Shelter maakt deel uit van de fiscale maatregelen die door de Belgische federale Staat ingevoerd en in stand gehouden worden. Dankzij de maatregel kan elke winstgevende Belgische onderneming haar belastbare basis verminderen met een maximum van 850.000 € per aanslagjaar en een onmiddellijk belastingvoordeel genieten, door een financiële operatie die gericht is op een interessant positief rendement. Een Tax Shelter-verrichting betekent voor een bedrijf rendement genereren op een gedeelte van zijn belastingen!

WAARSCHUWING De verrichting bestaat, voor de investeerder, uit een storting van fondsen zonder terugbetaling op termijn, met de doelstelling om een Tax Shelter-attest te krijgen, gekoppeld aan een in aanmerking komend werk (audiovisueel of podiumwerk) dat, onder bepaalde voorwaarden, recht geeft op een belastingvrijstelling. Het belangrijkste risico bestaat erin dat het fiscaal voordeel in hoofde van de investeerder niet of maar gedeeltelijk wordt gehaald, waardoor het geïnvesteerde bedrag (deels) verloren gaat, indien de schadeloosstellingsmechanismen niet zouden werken. Die mechanismen staan vermeld in ons Prospectus van 25 juni 2019, in het kort onder de Waarschuwing en uitgebreider op de pagina’s 16 en 27 van het Prospectus. De goedkeuring van het Prospectus door de FSMA moet niet worden beschouwd als een gunstig oordeel over het aanbod dat het bevat. De aanbieding van SCOPE Invest heeft betrekking op een investering in het kader van het Belgische Tax Shelter-stelsel (audiovisueel & podiumkunsten) overeenkomstig de bepalingen van artikel 194ter en volgende van het Wetboek Inkomstenbelastingen 1992 (WIB 1992). Het ontbreken van financiële gegevens en het gebrek aan ervaring binnen SCOPE met de Tax Shelter voor de ‘podiumkunsten’ vormt een risicofactor die beschreven staat onder punt 3.6 van het Prospectus. Ingaan op de aanbieding gaat voor de investeerder niet gepaard met een minimumbedrag, noch met andere kosten dan het storten van het investeringsbedrag. De vennootschappen met interesse in de aanbieding van SCOPE Invest worden verzocht om kennis te nemen van de volledige informatie die in het Prospectus vervat zit. We raden hun ook aan om met hun gebruikelijke financiële en fiscale consulenten de mogelijkheid te onderzoeken om in een dergelijke investering te stappen.

Lees meer
Welk rendement?

Welk rendement?

Een Tax Shelter-verrichting biedt een potentiële globale nettowinst van ongeveer 10 % van het geïnvesteerde bedrag. Het fiscale rendement bedraagt 5,3 %, aangevuld door een interest die ten laatste 18 maanden na de investering uitbetaald wordt.

Lees meer

Het Prospectus

SCOPE Invest publiceert sinds 2007 een Prospectus dat goedgekeurd wordt door de FSMA. Daarin vindt de investeerder alle nodige informatie met het oog op zijn of haar Tax Shelter-investering. De goedkeuring van het Prospectus door de FSMA moet niet worden beschouwd als een gunstig oordeel over het aanbod dat het bevat. Het huidige Prospectus is goedgekeurd op 25 juni 2019 en is geldig tot uiterlijk 24 juni 2020. Aanvulling nr. 1 bij het prospectus werd gepubliceerd op 10 december 2019 en Aanvulling nr. 2 op 31 december 2019.

Lees meer

Filmproductie

Een film (of een podiumwerk) produceren bestaat voornamelijk uit het bijeenbrengen van de financiële middelen die de verwezenlijking ervan mogelijk moeten maken. De Tax Shelter is een mechanisme dat in België werd ingevoerd halverwege de jaar 2000 om de producenten te helpen financieringsmiddelen te vinden bij de Belgische ondernemingen, die in ruil een rendement ontvangen op hun hun investering.

Dankzij de Tax Shelter heeft SCOPE al geparticipeerd in de financiering van ruim 200 langspeelfilms die commercieel succes koppelden aan bekroningen op prestigieuze festivals (waaronder 2 gouden palmen, 1 zilveren beer en meer dan 10 films in de officiële selectie op het Festival van Cannes, 95 César- en 3 Oscarnominaties).

Laatste artikels

Actualiteit

Twee SCOPE coproducties geselecteerd op de Magritte du Cinéma

08/01 - Twee SCOPE coproducties geselecteerd op de Magritte du Cinéma

De André Delvaux Academie maakte vandaag de resultaten bekend van de eerste stemronde voor de tiende editie van de "Magritte du Cinéma". Onder de genomineerden vinden we twee SCOPE coproducties terug : Cécile de France (Beste Actrice) voor "Un monde plus grand" en Bouli Lanners (Beste Acteur) voor "C'est ça l'amour". De winnaars worden op 1 februari bekend gemaakt.

« War of the Worlds » première Film Fest Gent

14/10 - « War of the Worlds » première Film Fest Gent

De internationale reeks « War of the Worlds», in co-regie van Gilles Coulier, krijgt op 14 oktober zijn Belgische première op het filmfestival van Gent. De eerste twee episodes worden onthuld of het festival. De hoofdrollen in de serie worden vertolkt door de Ierse acteur Gabriel Byrne en de Amerikaanse actrice Elizabeth McGovern. Verder maken ook Léa Drucker, Guillaume Gouix en Adel Bencherif deel uit van de indrukwekkende cast. Couliers « War of the Worlds » situeert zich in een hedendaagse Europa. Wanneer astronomen een geluidsfragment vanuit een ander heelal opvangen, vormt dat voor hen het levende bewijs dat intelligent buitenaards leven bestaat. De wereld wacht vol spanning op verder contact met de buitenaardse wezens. Maar vervolgens wordt binnen de kortste keren de mensheid echter bijna volledig van de kaart geveegd door een allesverwoestende aanval. Kleine groepjes overlevenden blijven opgejaagd achter in een angstaanjagend verlaten wereld. Wie zijn de buitenaardse wezens en waarom hebben ze het op de mensheid gemunt?

« Papicha » aanwezig op het Film Fest Gent

13/10 - « Papicha » aanwezig op het Film Fest Gent

De Marokkaanse regisseur Mounia Meddour grijpt met 'Papicha' terug naar gebeurtenissen tijdens de Algerijnse burgeroorlog in de jaren negentig. De achttienjarige studente Nedjima droomt ervan styliste te worden en verkoopt haar sexy kleding aan papichas, mooie jonge Algerijnse meisjes, in de toiletten van hippe nachtclubs. Haar onafhankelijke leven wordt drastisch ingeperkt door religieuze fundamentalisten die eisen dat alle vrouwen bedekt de straat op komen, of het anders bekopen met hun leven. Maar Nedjima wijkt niet en organiseert bij wijze van protest een modeshow. 'Papicha' is dappere cinema. Een uitgesproken ode aan vrijheid, waarmee Meddour wil aantonen dat zelfs gedwongen sociale verandering mensen niet per sé tot vluchten drijft. « Papicha » maakte deel uit van de reeks sociaal geëngageerde films die op het jongste filmfestival van Cannes werden vertoond in de sectie 'Un Certain Regard'. Film Fest Gent zal plaatsvinden van 8 tot 18 oktober.

Zeven SCOPE coproducties  op de FIFF van Namen

29/09 - Zeven SCOPE coproducties op de FIFF van Namen

Drie SCOPE Pictures coproducties behoren tot de officiële selectie van de 34ste editie van het FIFF van Namen : « Chambre 212 » van Christophe Honoré, « Adoration » van Fabrice du Welz en « Notre Dame » van Valérie Donzelli. Een vierde SCOPE-film, « Les héros ne meurent jamais » van Aude Léa Rapin, behoort tot de categorie 'eerste fictie werk'. Onder de sectie 'Les pépites' van het filmfestival vinden we terug : « Alice et le maire » van Nicolas Pariser, « Un monde plus grand » van Fabienne Berthaud en « Mon chien stupide » van Yvan Attal.

Alle nieuws tonen

Newsletter

Rekentool