"De Cycladen" in preview op het festival van Angoulême

Sur les traces du grand bleu

Blandine is depressief. Gescheiden, ziet ze nu haar enige zoon vertrekken om in Parijs te gaan wonen. Aan haar lot overgelaten, zal ze plotseling opnieuw contact maken met Magalie. In die tijd waren ze grappig, medeplichtig, zorgeloos. En toen deelden ze dezelfde passie voor The Big Blue (Le Grand Bleu). Bovendien hadden ze gezworen ooit naar Amorgos te gaan en daar misschien sporen van Enzo en Jacques Maillol te vinden.

Wat als deze gedwongen reis een kans was voor een nieuwe start? En waarom niet de wedergeboorte van een mooie vriendschap? Ook al hebben ze niet veel gemeen. De een is streng, wijs en netjes, de ander grillig en weerbarstig. Van eiland tot eiland zullen Blandine en Magalie de Cycladen oversteken om elkaar misschien eindelijk te vinden.
 

Een zomerkomedie

Marc Fitoussi stelde zich "De Cycladen" voor als een echte zomerkomedie, kleurrijk, waarin vrouwen de prachtige rol spelen die hun kracht van veerkracht en hun vechtlust benadrukt. Maar zoals elke succesvolle komedie, zal deze gebruik maken van het drama, ook met personages die lijden aan eenzaamheid, trauma of ziekte, die zullen worstelen en elkaar samen zullen helpen.

Newsletter

Rekentool