SCOPE Pictures: een Belgisch en internationaal gebeuren

Het begin van 2019 betekende meteen een sterke toename van het aantal initiatieven en opnamen voor SCOPE Pictures.

Het begin van 2019 betekende meteen een sterke toename van het aantal initiatieven en opnamen voor SCOPE Pictures. In aansluiting op de bemiddelingsactiviteiten van SCOPE Invest tussen investeerders en filmprojecten staat SCOPE Pictures in voor de coproductie van films en het verrichten van de uitgaven op Belgische bodem. Elk jaar worden er maar liefst een veertigtal films gemaakt. SCOPE Pictures, vooral zichtbaar in het Franse filmlandschap, verruimt vandaag zijn horizon naar Spanje en Scandinavië. Tal van internationale coproducties worden gecombineerd met de ontwikkeling van eigen projecten. Alle spotlights dus op een drukke agenda. 

Laatste wijziging : 26.04.2019

Nu al op uw scherm of verwacht in de bioscoop…

 • C’est ça l’amour” (drama), eerste langspeelfilm van Claire Burger als soloregisseuse, met Bouli Lanners (uitgekomen op 27 maart)
   
 • Grâce à Dieu” (drama), van François Ozon, Grote Prijs van de Jury op het 69ste Internationale Filmfestival van Berlijn (uitgekomen op 3 april
   
 • Chamboultout” (komedie), van Eric Lavaine, met Alexandra Lamy en José Garcia (uitgekomen op 3 april)
   
 • Venise n’est pas en Italie” (dramakomedie), van Ivan Calbérac, met Benoît Poelvoorde (release voorzien in België op 29 mei)
   
 • Fourmi” (dramakomedie), van Julien Rappeneau, met François Damiens, Maleaume Paquin, André Dussollier en Ludivine Sagnier (release voorzien in België op 4 september)

Laatste wijziging : 26.04.2019

In de maak…

 • Musique de Chambre” (drama), van Christophe Honoré, langspeelfilm door hemzelf geschreven, met Vincent Lacoste, Chiara Mastroianni en Benjamin Biolay. Alle draaidagen in België, Luxemburg en Frankrijk zijn net achter de rug. 
   
 • Annette”, rockopera van Leos Calax met Michelle Williams en Adam Driver. Deze zomer wordt er gefilmd in België (2019). 
   
 • Bergman Island” (drama), van Mia Hansen-Love met Tim Roth, Mia Wasikowska en Vicky Krieps. De regisseuse nam haar team mee naar het eiland Fårö in Zweden, waar de beroemde regisseur Ingmar Bergman woonde. De opnamen worden afgerond in juni (2019). 
   
 • Wasp Network” (drama), langspeelfilm geschreven en geregisseerd door Olivier Assayas, met Penelope Cruz en Edgar Ramirez. De opnamen zijn begonnen in februari (2019) op het eiland Cuba. 

Laatste wijziging : 26.04.2019

Nieuwe horizonten…

SCOPE, al heel lang partner van de Franse film, breidde onlangs zijn activiteiten uit naar Spanje (we vermelden hier de films “Abracadabra” van regisseur Pablo Berger en “El Arbol de la Sangre” geregisseerd door Julio Medem) en Scandinavië. En hoewel de Europese politieke actualiteit een destabiliserend effect kan hebben, worden er ook elk jaar enkele films geproduceerd met het Verenigd Koninkrijk. SCOPE Pictures heeft aandacht voor diversificatie van media en richt zich dan ook op films opgenomen in het Engels, films voor platformen en webseries. 

 • Atlantic Crossing”, Noorse serie over de strijd van Prinses Märtha om haar land, de special effects werden gerealiseerd in België.
   
 • Heirs of the Night”, serie voor een adolescent publiek gesitueerd op het einde van de XIXde eeuw waarbij de vampier als personage wordt opgevoerd, een coproductie van Nederland, Duitsland en Noorwegen, opgenomen in Litouwen met postproductie in België. 
   
 • Croc-Love”, sciencefiction webserie rond de uitvinding van een Love Test, gerealiseerd voor Studio 4 en uitgezonden op YouTube.

Laatste wijziging : 26.04.2019

Homemade...

Inderdaad, internationale coproducties zijn bijzonder tijdrovend, maar dat houdt SCOPE Pictures niet tegen om met hart en ziel aan eigen projecten te werken. In de pijplijn: een internationale spionageserie die zich afspeelt in Brussel en inspiratie haalt uit de strip Sourire 58 van Patrick Weber en de roman Expo 58 van Jonathan Coe. Een tweede serie behoort eerder tot het genre van de politieke thriller en zal door historicus, journalist en scenarioschrijver Patrick Weber geschreven worden. De serie gaat over de relatie van Leopold III, Koning der Belgen, en zijn ministers tijdens de woelige periode tussen de capitulatie van 1940 en zijn troonsafstand tien jaar later. 

Wij kunnen alleen maar blij zijn met al deze voltooide, lopende en komende projecten van formaat. Mis ze niet!

Laatste wijziging : 26.04.2019

Newsletter

Rekentool